Розпочато реалізацію пілотного проєкту «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику»

Дата: 01.09.2023 11:05
Кількість переглядів: 472

Фото без описуВ Головненській громаді розпочато реалізацію пілотного проєкту Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернат них закладів, та дітей групи ризику». Реалізація проєкту здійснюватиметься безпосередньо регіональними відділеннями та партнерськими організаціями «Ліги соціальних працівників України» у Волинській  області.

Проєкт буде впроваджуватися впродовж 6 місяців.

Метою проєкту є підтримка дітей та сімей через систему швидкого реагування на надзвичайні ситуації у сфері захисту дітей та надання їм соціальних послуг, запобігання вторинній інституалізації дітей.

Однією з основних активностей проєкту буде проведення належного оцінювання потреб дітей у соціальній допомозі, забезпечення соціального супроводу сімей, у які повернулись діти з інтернатних закладів та сімей опікунів/піклувальників.

Для належного оцінювання потреб та подальшого соціального супроводу таких сімей за результатами фахового конкурсного відбору, проведеного громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» відібрано 2 фахівці із соціальної роботи: (Тетяна Семенюк, Ярослава Ляшук) для даних фахівців розроблено відповідний методичний інструментарій та навчено застосовувати його у роботі з сім’ями та дітьми у Головненській громаді.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь