Головненська селищна територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Як отримати субсидію на одиницю оброблювальних угідь через ДАР

Дата: 04.10.2022 17:00
Кількість переглядів: 353

Як отримати субсидію на одиницю оброблювальних угідь через ДАР

Аграрний реєстрДержавна підтримка

 

У Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок на одержання субсидії на одиницю оброблювальних угідь. Податися можуть виробники сільгосппродукції, як фізичні, так і юридичні особи, що оброблять не менше 1 і не більше 120 га земель сільськогосподарського призначення та відповідають іншим умовам програми.

Сума виплати - 3 100 грн на один гектар землі, але не більше 372 тис. грн. 

Заявки приймаються до 15 листопада 2022 року виключно через ДАР. 

На інфографіці та нижче у тексті посту ви знайдете покрокову інструкцію з подання заявки на програму. Інструкція з реєстрації – за посиланням .

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ ЗА НАПРЯМОМ “БЮДЖЕТНА СУБСИДІЯ НА ОДИНИЦЮ ОБРОБЛЮВАЛЬНИХ УГІДЬ

  • Увійдіть у кабінет на www.dar.gov.ua.

  • Перевірте відомості про ваші земельні ділянки у розділі “Інформація з реєстрів”. Для розрахунку очікуваної суми субсидії за основу береться значення загальної площі у користуванні.

  • На усю площу в користуванні перед поданням заявки мають бути заповнені відомості про площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур, хмелю і винограду у розділі “Діяльність та активності” вашого Кабінету.

  • Відкрийте програму у розділі “Доступні програми”. Для подання заявки натисніть “+” навпроти назви програми.

  • Розрахуйте бажану суму субсидії: помножте кількість гектарів у користуванні з розділу “Інформація з реєстрів” на 3100 грн. Закругліть отриманий добуток до двох знаків після коми (наприклад, 10 000,00 грн). Вкажіть цю суму у відповідному полі при заповненні заявки.

  • Дайте відповіді на запитання в опитувальнику, надайте згоду на проведення уповноваженими особами моніторингу та оцінювання достовірності наданої інформації як документально, так і шляхом перевірки за місцем здійснення діяльності і натисніть “Подати заявку”.

  • Система згенерує заповнену заявку згідно з формою, затвердженою Мінагрополітики. Перевірте ще раз коректність уведених даних та підпишіть заявку за допомогою КЕП.

  • Після перевірки заявки відповідальними працівниками Укрдержфонду, у разі її схвалення, вам у кабінет на підпис надійде Договір про отримання бюджетних коштів з Укрдержфондом.

  • Невдовзі після підписання Договору з вашого боку на рахунок, вказаний при поданні заявки, надійдуть кошти. 

Важливо:

  1. Дія програми поширюється виключно на землі сільськогосподарського призначення, зареєстровані у Державному земельному кадастрі та у Державному реєстрі речових прав. 

  2. Якщо земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді отримувача, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар. 

  3. Дія програми поширюється на усю Україну, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції.

З питаннями щодо реєстрації та подання заявок у ДАР звертайтесь до Контакт-центру: 044 339 92 15, support@dar.gov.ua, або до Регіонального відділення Укрдержфонду за місцем вашої реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь