Головненська селищна територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Інформаційна довідка щодо державної підтримки тваринництва у 2020 році

Дата: 02.07.2020 15:18
Кількість переглядів: 696

Інформаційна довідка 
щодо державної підтримки тваринництва у 2020 році
(після внесення відповідних змін до Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 
від 07.02.2018 № 107)

І. Нормативно-правові акти
Постановою Уряду від 19 лютого 2020 року № 109 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 року № 77» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/77-2017-%D0%BF), визначено напрями державної підтримки на 2020 рік, одним із яких є державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.
Механізм і напрями надання підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції визначено проєктом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107», який буде затверджено в установленому порядку.
Форми заявок та відповідних документів для нарахування та виплати підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції будуть затверджені наказом Мінекономіки та розміщено на офіційному порталі Верховної ради України: https://rada.gov.ua/
ІІ. Напрями та алгоритми надання підтримки
1) Дотація за наявні бджолосім’ї  -  надаватиметься на безповоротній основі юридичним особам, фізичним особам-підприємцям та фізичним особам, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю.
Крок 1. Підготувати для отримання дотації за бджолосім’ю документи:
копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;
копію рішення про державну реєстрацію потужності;
копію довідки про відкриття поточного рахунка, видану банком (суб’єкти господарювання);
копію довідки або договір про відкриття рахунка в банку (фізичні особи);
копію паспорта громадянина України (фізичні особи);
довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі (суб’єкти господарювання);
копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
довідка, видана органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи – підприємці, у тому числі сімейні фермерські господарства).  
Крок 2. Подати документи до 01 жовтня поточного року за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади (далі – органи місцевого самоврядування).
Крок 3. Отримати бюджетні кошти на рахунки відкриті у банку.
Звертаємо увагу: Підставою для внесення органами місцевого самоврядування до відомості на отримання дотації за бджолосімї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання, які є власниками бджолосімей, у державному реєстрі потужностей операторів ринку.
Для отримання державної реєстрації потужності операторів ринку подається заява до територіальному органу компетентного органу за адресою потужності (наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39).
Ветеринарно-санітарний паспорт пасіки (додаток) видається районним (міським) управлінням ветеринарної медицини на пасіку незалежно від форми її власності і є документом, який засвідчує ветеринарно-санітарний стан пасіки (наказ Міністерства аграрної політики України та Української академії аграрних наук від 20.09.2000 № 184/82).   
Якщо ще залишились запитання звертайтесь до контактної особи, відповідальної за даний напрям державної підтримки, - Ховавко Ірини Олександрівни

e-mail: I.Khovavko@me.go.ua,

тел.: (044) 200 47 73 *4048


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь