Головненська селищна територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Майстер-клас з писанкарства «Писанок веселий візерунок - воскресіння Божого дарунок».

Дата: 22.04.2019 12:28
Кількість переглядів: 570

Майстер-клас з писанкарства «Писанок веселий візерунок - воскресіння Божого дарунок».

Напередодні пасхальних свят, у Вербну неділю, бібліотека для дорослих смт. Головне підготувала своїм читачам справжній великодній подарунок. Завідуюча бібліотекою Оксана Пикалюк вирішила навчити читачів самим робити писанки! А щоб навчитися робити це як слід, запросила дати майстер-клас з писанкарства місцеву майстриню Ганну Чупрун.

Пані Ганна займається писанкарством з дитинства, і знає про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України безліч цікавого. І цією інформацією вона щедро ділилася з учасниками заняття. Але головне, задля чого й завітала майстриня до бібліотеки – це практичні навички розпису великодніх яєць.

Бібліотека разом з Ганною Павлівною підготувала для читачів робоче місце і все що потрібно для роботи: яйце, віск, писачок, свічку, фарби та вже розмальовані писанки для зразка – кожному учаснику різні. Учасники вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного! Основна заповідь від майстрині: «Негарних писанок не буває!». І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому.

Доповненням майстер-класубула виставка читачки бібліотеки Анастасії Василівни Хацьор «Хай сповнює душу краса Великодня» та книжкова виставка «Писанкове воскресіння».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь