Головненська селищна територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

День села Нудиже

Дата: 16.08.2018 10:57
Кількість переглядів: 1300

У неділю, 12-го серпня, Нудиже святкувало  день села. Саме в цей день з'їхалися до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей.

Фото без опису

Розпочали захід ведучі - дві сільські молодиці – завідуюча клубу        с. Нудиже Олена Курило та завідуюча бібліотеки села Наталія Маркевич. 

 

З вітальним словом до присутніх звернулися староста села Ліля Склянчук запропонувавши вже традиційно святкувати день села напередодні Спасівського посту, побажала усім присутнім гарного настрою.

Фото без опису

   З теплими словами до жителів та гостей звернувся селищний голова об’єднаної територіальної громади Головне Микола Демедюк, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Вручив подяки та цінні подарунки  Пичосі Олександру Гнатовичу та Гупало Олексію Володимировичу. Також, побажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Фото без описуФото без опису

Щоб привітати жителів на свято завітали: голова Любомльської районної організації політичної партії «УКРОП» - Микола Оніщук разом помічником-консультантом народного депутата Ігоря Гузя – Андрієм Бокочем. Вони ж вручили подарунки у 11 номінаціях: «Наймолодший житель», «Найстаріший чоловік», «Кращий двір», «50 років подружнього життя», «Наймолодша пара», «Найкраща невістка», «Найстаріша свекруха», «Найсправніший приймак».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Великою гордістю парафіян та архітектурною пам’яткою місцевого значення є місцева Хресто-Воздвиженська церква УПЦ МП, цього року прихожани святкують 150 - річний ювілей святині. Щирі побажання миру, добра та любові прозвучали від настоятеля храму Нудиже протоієрея Михаїла.

Фото без опису

Фото без опису

Урочистий концерт був сповнений творчістю та гумором, а підготовка розкішного дійства проводилась серйозно, адже таке свято у селян – лише один раз на рік. Згадали і тих, хто народився цьогоріч в селі, і тих хто став на весільний рушник.

Серед учасників концерту аматори художньої самодіяльності: хор Хресто-Воздвиженської церкви, фольклорний колектив «Криниченька», духовий оркестр Нудиженського НВК під керівництвом Миколи Макарука. Лунали вокальні композиції у виконанні Олени Семенюк, дует сестер - Юлії та Валентини Крючковських -  майстерно виконали пісню «Мої батьки».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Традиційно гостей та жителів села частували рибальською юшкою, а діти ласували солодощами.

І найбільш очікуване дійство – розіграш святкової лотереї. А головні призи були того варті. Віз відбірних дров дістався  жительці с. Заболоття Тетяні Семенюк, а баран виграв  Андрій Курило.

Наостанок ведучі щиро подякували за спонсорську допомогу в організації свята команді народного депутата Ігоря Гузя та фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»,  ВО «Батьківщині», ДП «Агрофірма Луга-Нова», ДП «Прибузьке лісове господарство», благодійний фонд «Ковчег», підприємцям Голян Марії та Катерині Лещук.

А на завершення заходу дискотеку. для молоді організували .

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь